Sunday, Sep 27, 2020
HomePosts Tagged "интелегенција"

Научниците со нови откритија за враните. Според New Scientist, враните користат дополнителна алатка за полесно носење на други предмети, на пример, со помош на дрвено стапче пренесуваат метален орев. Научниците ги проучуваат враните на островите Нова Каледонија кои се наоѓаат на околу три илјади километри

Read More

Кога во прашање е загатка гавранот е секогаш спремен да ја реши! Тие се екстремно интелегентни, чуствуваат емпатија кон својот вид а воедно младите се собиираат во таканаречени „тинејџерски банди“. Погледнете зашто гавранот е на врвот од кралството на птици.

Read More