Wednesday, May 20, 2020
HomePosts Tagged "инспекција"

Аналитичари од Канцеларијата за отчетност на владата на САД (Government Accountability Office – GAO) престојуваат во Македонија за да извршат теренски активности, што произлегуваат од оценувањето на помошта што САД ја даваат за развој на демократијата во Македонија, соопшти Амбасадата на САД во Македонија. „ГАО ги

Read More

Група експерти на УНЕСКО од денеска се во Охрид каде што вршат увид на повеќе проекти што се во тек или кои се планирани да се реализираат. Експертите на УНЕСКО најпрво го посетиле Националниот парк Галичица, каде разговарале со раководството на јавната установа, но и со

Read More

Стафилокока е пронајдена на работните површини, опремата и на рацете, кај вработени во кујната, на полициска академија, каде минатата недела, тројца кадети со симптоми на труење со храна, завршија на Инфективна, јавува „Телма“ По ваквите наоди, инспекторите од Центарот за јавно здравје, денеска зеле нови примероци

Read More

Експертска група на УНЕСКО доаѓа вo Охрид, каде ќе извршат увид на дел од почнатите градби и планираните објекти покрај брегот на Охридското Езеро. Според најавите, експертите на УНЕСКО ќе вршат увид на новите објекти на Плаошник, на хотелот во Лагадин, на проектот експресен пат до

Read More

„Броз Кафе“ доби две казни во износ од 4.000 евра за поставување урбана опрема без одобрение од Град Скопје. Инспекциските служби на општина Центар констатирале дека “Броз Кафе“, спротивно од законските одредби, има поставено маси и столици (урбана опрема). Поради констатирано прекршување на законот, на

Read More

Oпштина Центар изврши инспекциски надзор на два објекти на нејзина територија и констатираше неправилности. Кај првиот објект, чиј инвеститор е „Брилијант “– Штип, констатирани се мали отстапки од проектот. Еркерите се поголеми од проектната документација. Надлежните ќе донесат соодветни управни акти т.е. решение за прекинување на

Read More

Новиот министер за транспорт и врски Владо Мисајловски очигледно сака брзо да се наметне на новата функција и по неодамнешната „инспекција“ на градежните работи на автопатот Велес Штип сега не потсети дека железничката станица во Скопје ќе добие нов лик за четири месеци. Ако добро се

Read More

Граѓаните утрово успеаа да ја спечат градежната механизација да руши гаражи на улицата Питу Гули, за да се отвори пат за градба на плацот на Водно. По скандирањата на граѓаните, градежната инспекција се повлече. Ова е втор пат како граѓаните со протест го бранат овој дел

Read More