Saturday, May 30, 2020
HomePosts Tagged "индустрија"

Прометот во индустријата на домашниот пазар во јуни во однос на истиот месец лани бележи опаѓање од 8,7 проценти, а индексот на прометот остварен на странските пазари бележи зголемување од 6,9 проценти покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Прометот во индустријата остварен на домашниот пазар

Read More

Индустриското производство во јуни годинава, бележи пад од 4,4 отсто во однос на јуни 2015 година, а во првите шест месеци од годинава има пораст од 5,6 отсто во споредба со истиот период лани. Според податоците на Државниот завод за статистика, производство во секторот Рударство и

Read More

Ниту една институција за сега не се заинтересира да истражи кои се луѓето кои стојат позади Балкан петролеум холдинг фирмата која сака да го преземе Макпетрол. И покрај сомнителните имиња кои се појавуваат и мрежата на повеќе офшор компании ниту финансиската полиција ниту комисијата за

Read More

Microsoft за прв пат откако повеќе сојузни држави во САД целосно ја легализираа продажбата на марихуана ќе инвестира во овој бизнис. Microsoft ќе започне партнерство со стартапот Kind Financial кој нуди софтвер за преглед на сите законски решенија, правни лавиринти и регулативи за оние кои

Read More

Еден од најголемите инвеститори на полето на рударството и енергетиката во Западен Балкан, Минеко Групација, се позиционираше цврсто како успешен реформатор од пропаднати во профитабилни рудници. Меѓународната групација на компании, со нивната инвестиција и развој на рудниците стана регионален лидер во ископување на олово-цинкова руда. Една

Read More

Податоците на Државниот завод за статистика покажуваат дека во јуни годинава е забележан пораст на прометот во индустријата во однос на истиот месец од минатата година за 11,2 проценти. Прометот остварен на домашниот пазар бележи пораст од 9,4, а на странските пазари од 11,7 проценти, Согласно

Read More