Saturday, Aug 1, 2020
HomePosts Tagged "Илија Димовски" (Page 3)

Досегашната пракса на работа во Собранието на Република Македонија во последните 25 години говори дека претседател на комисијата за избори и именување секогаш е од најголемата пратеничка група во Собранието без исклучок, нема исклучок во досегашните 25 години. изјави Илија Димовски,, при тоа додавајќи дека бројот

Read More

Владејачката партија преку пратеникот Илија Димовски ипати барање до Државната изборна комисија да одржи јавна седница на која ќе образложи до кога планира да го чисти избирачкиот список и кога ќе бидат подготвени за новите избори. - Според нашата проценка ДИК да работи и најмрзливо вкрстувањето

Read More

Пратениците на СДСМ и опозицијата нема да предложат свои членови во Анкетната комисија за фалсификуваните документи и лажни лични карти откако Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ покрена иницијатива за расчистување на наводниот скандал пред одржувањето на изборите во април. Власта скандалот го нарече „Фабрика за афери“

Read More

Владејачката партија покрена иницијатива за формирање на анкетна комисија во Собранието на Република Македонија која ќе биде фокусирана на решавање на скандалот со издавањето на лажни лични карти, но и на пасоши, документи и банкарски сметки. Предлогот го објави Илија Димовски пратеникот и координатор на ВМРО

Read More