Tuesday, Aug 14, 2018
HomePosts Tagged "Иџет Мемети"

Народниот правобранител Иџет Мемети обвинува дека судиите на претходна постапка, Весна Димишкова и Ненад Савевски, ја злоупотребиле мерката притвор и ја употребиле како казна за пратениците осомничени за Крвавиот четврток што се случи на 27 април во Собранието. Тој исто така вели дека полицијата не смеела

Read More

Со жалење морам да констатирам сè поголем говор на омраза во последните години, што е многу загрижувачко и ги повикувам институциите тоа да се спречува, рече народниот правобранител Иџет Мемети, презентирајќи го годишниот извештај за состојбата со човековите права во Македонија во 2016 година. Правобранителот истовремено

Read More

Тешко е да се истражува и „копа“ по институции кои се затворени за соработка - вели во ијзава за ТВ21 народниот правобранител Иџет Мемети. Ваквата негова реакција доаѓа по тешката соработка со надлежните институции во врска со постапките кои тој ги отпочна за прислушувањето. „Почнавме со

Read More

Презентирајќи го годишниот извештај, Народниот правобранител Иџет Мехмети соопшти дека нема никаков напредок, туку споредено со 2016 година има стагнација и назадување во однос на соработката на институциите со канцеларијата на Омбудсманот. Мемети истана дека и се уште имаме исполитизирани и нефункционални институции кои

Read More