Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "хуманитарна акција"

Здружението „Вистински дела на љубезност“ ја одржа Велигденската акција за донирање на храна на бездомните лица традиционална на нивната локација пред спомен куќата на Мајка Тереза каде всушност и речиси секоја сабота организираат вакви хуманитарни настани. - Иако Скопје беше празно и за време на четирите

Read More

СОС Детско село Македонија организира хуманитарно-добротворна акција за прибирање училиштен прибор за децата од СОС Детското село Скопје. Таму, оваа година има 45 дечиња кои одат во основно училиште, а вкупно има 52 ученика. Дополнително, средношколците од погорните одделенија се сместени во младинските куќи во Бардовци и

Read More

Волонтерите од фејсбук-групата за помош на настраданите во поплавите во Скопје, јавно ги повикаа сите македонски писатели и издавачи да се вклучат во активностите под мотото „И перото спасува живот“. Се повикуваат, од денеска со почеток во 10 часот, да донесат дел од тиражите на своите

Read More

Со секој купен производ на Жито Лукс, во Тетово, се донира за реновирање на Одделот за детски болести во Клиничката болница во градот. Во следните три месеци ќе биде активна хуманитарна акција на најголемиот македонски производител на леб и брашно, компанијата Жито Лукс. Имено, со

Read More

Највена е хумана акција за собирање средства за децата без родители сместени во СОС детско сели и идејата е да им се помогне во купување на училишен прибор, ранци тетратки и материјали за новата учебна година. Акцијата ја покренува здружението „Хуманост без граници”, а секој

Read More