Saturday, Jul 13, 2024
HomePosts Tagged "храброст"

Овој човек ги надмина сите уживатели на екстремните спортови. Тој скокнал од висина од 200 метри, но не ја гледал земјата поради густата магла. Непознат "Base Jumper" скокнал од највисоката зграда во Дубаи, додека под него се простирале густи облаци низ кои морал да мине

Read More

Медицинскиот тим составен од 40 луѓе успеа да направи трансплатација на раце на Зион Харви од Балтимор. Ова младо момченце е единственото дете на кое досега му е направена двојна трансплатација на рачиња. Хирурзите користеле челични плочи и штрафови за да ги прицврстат старите со новите коски,

Read More

Одблиску со Виктор Петрески. Млад автор и  голем вљубеник во пишаниот збор. Неговиот прв роман ,,Од Магла на Jуг до Месечина на Север” создава нови светови. Вас како читатели сосема ненаметливо ве вплеткува во една приказна која ќе ве возбуди. ,,Aко барем една реченица од мојата

Read More