Wednesday, May 27, 2020
HomePosts Tagged "хормон"

Многумина од нас не можат да си го замислат денот без кафе. Но, во служба на здравјето во текот на летото сите треба да се откажеме од тоа вкусно задоволство. Кафето е силен диуретик што значи дека предизвикува брзо излачување на течности во организмот, а

Read More

Не постои човек на светот кој не сака да се бакнува, без разлика дали е тоа љубовен бакнеж  или пријателски, во знак на поздрав. За бакнувањето се направени низа истражувања, спроведени се многу анкети.  Докажано е дека чинот на бакнување лачи хормон на среќа и

Read More