Saturday, Sep 19, 2020
HomePosts Tagged "хакери" (Page 2)

Хакерскиот сајт Bestvalid.cc кој отворено функционира на интернет продава банкарски податоци на над 1 милиони Британци и за секој корисник информациите може да се купат за само 2 евра, открива The Times. Меѓу оштетените банкарски корисници се адвокати, пензионери, вработени, па дури и еден советник

Read More

Најопасните хакери на сите времиња на едно место. Некои довеле до работ на нуклеарна катастрофа, некои речиси предизвикале интернационални конфликти. Кевин Митник, алиас „The condor“ започнал со хакирање многу млад, хакирајќи го системот за метро за да се вози бесплатно, завршувајќи со хакирање на Пентагон и извлекувајќи информации

Read More

Претседателската администрација соопшти дека е нападнат сајтот на бугарскиот претседател, при што на секое негово отворање се појавува натписот „This webpage is not available“. Констатирано е дека се оствариле од 30 до 50 милиони еднократни посети на сервери од Тајланд, веб-страната е нападната но не

Read More

Хакерите кои го пробија сајтот за изневерување Ashley Madison ги објави информациите од швалерите, вклучувајќи ги трансакциите, нивните лични податоци, меил адресите, банкарските детали, кориснички сметки и лозинки. Тимот на хакери бараше итно затворање на сајтот Ashley Madison базиран во Торонто, Канада и ги оствари своите

Read More

Tesla одговори на сите медиумски паники дека модерните автомобили со компјутерски системи може да се хакираат, а со тоа возачите да се доведат во опасност. Затоа Tesla Motors ангажираше хакери за време на конференцијата Def Con кои ќе имаат задача да ги пронајдат сите слабости

Read More

Веб прелистувачите се омилена мета за хакерите што трагаат по вашите лични податоци. Mozilla Firefox е сега таргетирана поради нејзиниот голем безбедносен пропуст. Официјалниот Mozilla блог за безбедност детално опишува за каков пропуст се работи и кои платформи се најзагрозени. Се препорачува надградба на Mozilla

Read More

Хакери успеаја да го пробијат сајтот за кратки романси Ashley Madison и украле податоци за над 30 милиони корисници, од кои голем дел се швалери, а имало и случаи на договори за сексуални услуги и проституција. Хакерите очигледно имаат висок морал бидејќи не бараат пари туку

Read More

Двајца хакери како награда за откривање на безбедносните пропусти на компјутерските системи на United Airlines добија речиси доживотни бесплатни летови или поточно 1.300 илјади километри поминати во воздух. Лук Панценбергер, портпаролот на United Airlines изјави дека двајцата етички хакери биле наградени со највисоката награда на компанијата,

Read More