Tuesday, Mar 31, 2020
HomePosts Tagged "галии"

Новиот градоначалник на Град Скопје, Петре Шилегов, во интервју за „Телевизија 24“ откри дека потпишал налог за дислоцирање на галиите што се наоѓаат во реката Вардар во центарот на Скопје. – Планот е бродовите да се дислоцираат. Тие се небезбедни затоа што претставуваат определен вид брана

Read More

Некој се помачил да направи добра шега за проектот Скопје 2014, односно за барокната галија. Пред некое време некој се пошегува со ајкули во Вардар, а сега се појави натпис со информации за пловидбата на галијата. Возен ред и цени до саканите дестинации. Изгледа Вардар,

Read More