Wednesday, Sep 16, 2020
HomePosts Tagged "ФСБ"

Вооружен напаѓач отвори оган во канцеларија на Далечниот исток на руската Федерална служба за безбедност (ФСБ), при што три лица загинаа, вклучувајќи го и напаѓачот. ФСБ соопшти дека мажот ги минал детекторите за метал, влегол во холот на ФСБ во Хабаровск и отворил оган кон

Read More

Во акција на припадници на руската служба за безбедност во Санкт Петербург убиени се четворица вооружени екстремисти, соопшти портпарол на истражниот одбор. Владимир Маркин. Операцијата била спроведена во станбена зграда која од утрово била под опсада на припадници на Федералната безбедносна служба. Акцијата била спроведена

Read More

Руската тајна служба ФСБ под мониторинг и оперативна обработка има ставено 220 лица кои се сметаат за потенцијални бомбаши-самоубијци, а дел од нив работат и како агитатори кои бараат регрути за можни терористички напади. Овие заклучоци се откриени на состанокот на шефовите на тајните служби кој

Read More

Поголема група на дипломски за тајната служба ФСБ направиле огромен скандал и претерале со прославата користејќи црни џипови со кои дивееле низ московските улици. Тие снимиле и краток филм од оваа непримерна прослава, а што е најстрашно им се гледаат и лицата, а со тоа

Read More