Monday, Aug 3, 2020
HomePosts Tagged "фирма"

Градоначалникот на Битола, Владимир Талески имал фирма за снимање на филмови, видеофилмови и телевизиска програма, пишува „Фокус“. Пред да стане градоначалник, уште на 30 август 2004 година, Талески заедно со уште еден висок функционер на ВМРО-ДПМНЕ и друг близок роднина на сопругата на премиерот Никола

Read More

Грчката тутунска компанија за преработка на тутун „Секе”, е десеттата тутунска компанија која ќе врши откуп на тутун во земјава. Компанијата веќе обезбедила 4 хектари градежно земјиштево индустриската зона „Опени” кај Крушево каде планира изградба на преработувачки капацитет со 300 нови вработувања, во вредност од

Read More

Надлежните служби во општината Центар во текот на вчерашниот ден започнаа да го расчистуваат теренот во Капиштец на кој е предвидено да никне новото основно училиште што ќе го гради општината на чело со градоначалникот Жерновски. Предвидено е да бидат урнати 17 бараки до крајот

Read More

Неодамна со промена на кривичниот законик определено беше дека работодавач кој ќе побара од вработен да му врати одреден износ од плата или други надоместоци исплатени од работодавецот, дека ќе се казни со затвoр од три месеци до три години. Ова новина дојде откако лани многу

Read More

Македонија рекордер во брзината на отворање фирма. Регистрацијата на фирма во Централниот регистар на Република Македонија, по уредно поднесена документација се врши само за два часа. Андреа Поповски директор на Централен регистра на Република Македонија истакна дека со реформите што ги направи Владата од 2006/2007 година

Read More

Пронајдено е едно од најголемите наоѓалиште на природен гас на брегот на Египет, велат од италијанската енергетска компанија Eni. Се работи за област од 1450 метри под површината која опфаќа 100 квадратни метри и во која е можно да има наоѓалишта од 850 милијарди кубни

Read More

Седум 40-катници сака да гради турската фирма „Окан" на просторот кај паркингот спроти хотелот „Холидеј ин", јавува Вест. Вчера во хотелот „Холидеј ин", турскиот инвеститор, заедно со адвокатскиот тим од земјава го презентирале проектот пред граѓаните што имаат куќи, парцели и деловни објекти на просторот уреден

Read More

Кварталниот извештај на „Фејсбук“ изненади со прилично високите бројки. Пресметано е дека приходите на американската социјална мрежа до второто тримесечје од оваа година достигнале дури 4,04 милијарди долари, што е нешто повеќе од онаа бројка од 3,99 милијарди која ја предвидуваа независните аналитичари. Изненадувачка е и

Read More