Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "Фиќо"

„Сеат“ најави дека кон крајот на идната недела ќе го претстави ретро концептот на 600 BMS инспириран од оригиналниот модел 600 кој овој месец слави 60 години од претставувањето. Сеат 600 беше првиот шпански народен автомобил, лиценцирана копија на Фиат 600, истиот автомобил на чија

Read More

Во далечната 1969 година во бивша Југославија ревијата Старт организирала натпревар - најголем број на луѓе во Фиќо во кој се натпреварувале матуранти од сите средни школи во тогашната СФРЈ, пренесува порталот automototrend.com.hr. Победници на тој натпревар биле матурантките и матурантите од IV-1 од учителското школо

Read More