Tuesday, Oct 20, 2020
HomePosts Tagged "евтина струја"

ЕВН од денеска ќе почне со усогласување на броилата, за домаќинствата од 1 октомври да добијат евтина струја. Претседателот на управниот одбор на ЕВН, Штефан Петер, информираше дека тоа ќе се прави постепено. Усогласувањето на броилата ќе почне како резултат на одлуката на Владата, од 1

Read More

Владата и ЕВН Македонија со различен план во однос на рокот за воведување на дневната евтина струја. Од Илинденска број 2 очекуваат на први октомври мерката, која ја најавуваат на големи ѕвона, да стартува за сите домаќинства и мали потрошувачи, пишува „Алсат-М“ Според министерот за економија,

Read More

Од 1 октомври ќе се врати евтината струја, било одлучено на владина седница, а соопшти денеска на прес-конференција премиерот Зоран Заев. Мерката ќе чини осум милиони евра, пари кои, како што рече Заев, ќе се вратат кон граѓаните. Евтината струја ќе биде во периодот од 14

Read More