Monday, Apr 6, 2020
HomePosts Tagged "европски"

Некогашната спортска икона од островот денес продава секојдневни автомобили со висока противвредност. На кинеските сопственици им е важно MG да стекне поголема популарност во Европа, како основа марката да го привлече и вниманието на купувачите во Кина. Моделите и не се толку неинтересни. По дванаесетгодишно отсуство,

Read More

Македонија не извршила прекршок во однос на членот 8 од Европската конвенција за човекови права со кој се гарантира правото на почитување на приватниот и семеен живот зашто сите државни органи кои биле инволвирани и одлучувале во предметот, постапувале согласно судската пракса на Европскиот суд

Read More

Традицијата на правење вино е стара колку и самата човечка цивилизација, а историјата на европското вино датира уште од времето на античките Грци, околу 8-6 век пред новата ера кога луѓето започнале со одгледување и искористување на маслинките и виновата лоза. Виното се сметало за главен

Read More

Girls in Tech Paris и оваа година организира Lady Pitch Night, настан на кој стартап компании со жени-основачи можат да се претстават пред европската стартап сцена. Оваа година, сите технолошки стартапи од 6 до 36 месеци, со седиште во Европа и со барем една жена во основачкиот тим,

Read More