Sunday, Feb 23, 2020
HomePosts Tagged "Економија" (Page 3)

Никола Груевски е во посета на Франција со економски мотиви, односно за воспоставување на подобри економски односи. За таа цел е остварена средба со сенаторот Алаин Ричард, специјалниот претставник за економски односи на француската влада со земјите од Балканот. На средбата се пренесени можностите за воспоставување

Read More

На средбата меѓу министрите за економија на Република Македонија и Република Бугарија главните поенти се дека треба и понатаму да се развива соработката во полето на економијата, заедничките инфраструктурни проекти и потикнување на инвестициите. „Трговската размена помеѓу Република Македонија и Република Бугарија е на завидно ниво.

Read More