Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "драмски"

Драмскиот театар во Скопје в четврток ќе го прослави својот седумдесети роденден. Во рамките на програмата ќе биде изведена претсавата „Буре барут“ во режија на Сашо Миленковски и по текст на Дејан Дуковски. Претставата намененета за оние кои се пред „пукање“ како што вели режисерот.

Read More

Новосадско позориште со претставата „Неопланта“ од Ласло Вегел во режија на Андраш Урбан вечерва ќе го означи почетокот на драмскиот дел од 55 јубелејно ,,Охридско лето”. Според Вегел и Урбан, претставата е перманентна историја на нaционалните конфликти во кои поединци паѓаат и се вознесуваат, бараат вистина

Read More