Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "Драмски театар"

Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, денеска го разреши директорот на Драмски театар – Скопје, Роберт Вељановски, и за нов в.д. директор го назначи актерот Сашо Тасевски, објави порталот „Сакам да кажам“. Од Министертсвото за култура велат дека по извршената инспекција, најдени се неправилности во работењето на

Read More

Актерката Лилјана Лиле Георгиевска почина во Скопје на 77 годишна возраст. Таа беше дел од ансаблот на Драмскиот театар Скопје од 15 август 1966 година, се до нејзиното пензионирање на 10 декември 1996 година. Ќе остане запаметена по улогите на Ангелина во „Болен Дојчин“ од Георги

Read More

Со претставата „Архелаос или Еврипид се враќа на Балканот“ од Јордан Плевнеш, а во режија на Владо Цветановски синоќа започна вториот интернационален  театарски фестивал „Нови тврџава театар“ во Нови Сад. Рубенс Муратовски, Игор Ангелов, Жарко Димоски, Трајанка Илиева Таци, Валдета Исмаили, Гордана Ендровска, Маја Вељковиќ -

Read More