Wednesday, Jul 8, 2020
HomePosts Tagged "должност"

Поранешниот романски министер за внатрешни работи Габриел Берка вчера беше осуден на три години затвор поради злоупотреба на службената положба. Берка е обвинет дека во периодот од април 2010 до јануари 2012 година додека бил сенатор на Демократско-либералната партија и претседател на окружната организација на партијата

Read More

Дванаесетте јавни обвинители кои ќе и помагаат на специјалната обвинителка Катица Јанева денеска формално ја преземаат новата должност откако дадoa свечена изјава во Советот на јавни обвинители. Петмина обвинители беа изгласани вчера, а седум беа избрани на 14 октомври. Советот на јавни обвинители вчера едногласно ги

Read More