Monday, Sep 21, 2020
HomePosts Tagged "договор од Пржино" (Page 6)

Денес истекува рокот кој со политичкиот договор за надминување на кризата е поставен за решавање на изборните реформи, но по неколкудневното одложување на преговорите се доведува во прашање заедничката одлука на власта и опозицијата кои меѓусебно се обвинуваат дека ги рушат преговорите. Затоа се активираше

Read More

Работните групи на политичките партии и белгискиот експерт Питер Ванхауте работеа за време на викендот на избирање на специјален обвинител, чијшто рок за избор истекува утре. Договорот од Пржино наведува именување на нов специјален обвинител до 15-ти септември, со целосна автономија за водење на истрагата на

Read More