Sunday, Jul 12, 2020
HomePosts Tagged "дно"

Шарената револуција ги наполни светските медиуми, а се чини и дека ги охрабри соседните народи да кажат НЕ на лошите владини политики. Во вакво турбулентно време, кога вистината и граѓанската волја треба да се во фокусот, дел од медиумите со црна пропаганда се обидуваат да

Read More

Чешкиот лингвист и математичар, Јакуб Мариан иработе мапа кога го прикажува стандардот на европските земји, како и трошоците за живот. Затоа ако сакате да се преселите некаде прво погледнете ја оваа анализа. На пример, замислите дека сега живеете во Германија (индекс 100) и трошите 2 илјади

Read More

Традиционално по 14 пат членовите на нуркачкиот центар „Амфора“ и клубот за подводни активности „Охрид“ во соработка со Сојузот за подводни активности на Македонија, денеска во Заливот на коските кај Градиште ја накитија новогодишната елка во водите на Охридското Езеро. Покрај искусните нуркачи, во китењето на

Read More

Иселувањето не е нова ниту непозната работа, секој 10ти Македонец размислува да се отсели во странство, а во странство има повеќе од половина милион македонци, барем така велат истражувањата. Државата, континуирано во изминативе две децении не успева да ги задржи младите мозоци кои тука го

Read More

Веќе одамна знаеме дека културата на граѓаните не е баш на највисоко ниво, но овие фотографии ќе ве убедат дека состојбата е полоша отколку што сте мислеле. Секоја година нуркачите од Охридското езеро вадат многу отпад од дното, а во оваа акција извадиле опрема за

Read More