Thursday, Aug 13, 2020
HomePosts Tagged "despacito"

Песната Despacito ги освои сите светски топ листи, но дали сте се запрашале како хитот со 2.3 милијарди гледаност на YouTube би звучел на македонски јазик. Можеби песната која ја слушаме насекаде сепак нема некое посебно значење. „Полека“ Знаеш ли дека веќе некое време те набљудувам? Морам денес да

Read More

2 Cellos во светот „експлодираа" како Јутјуб сензација во 2011 година, по видеото во кое на две виолончела свират преработка oд Мајкл Џексон. Талентираното дуо од  Хрватска се вивнаа во музичкиот свет, следуваше гостување во ток шоуто на Елен Деџенерис  и тоа два пати во

Read More

Мегахитот Despacito дефинитивно секојдневно го слушате насекаде, но за што точно се пее во оваа песна? Можеби мислевте дека оваа песна има некое подлабоко значење но за неа текстописецот и пеач Луис Фонси вели: „Посакувам да имав некоја подобра приказна за песната, но искрено, се разбудив едно утро

Read More