Wednesday, Jan 27, 2021
HomePosts Tagged "депортира"

Три лица се депортирани од Италија поради поврзаност со терористичка група во Венеција, соопшти денеска италијанското Министерство за внатрешни работи. Депортираните се државјани на Косово и се поврзани со други четири лица, кои минатата недела беа приведени од италијанската служба за борба против тероризмот поради

Read More

Републиканскиот претседателски кандидат Доналд Трамп изјави дека штом ќе стане претседател на САД ќе депортира илјадници илегални мигранти, кои извршиле кривични дела. Трамп го изјави тоа на предизборниот митинг во градот Де Моин во државата Ајова. „На првиот ден, јас ќе започнам да ги депортирам

Read More

Не завршува хаосот со економските мигранти заробени меѓу границите. Очајот кај овие лица доведува до нетрпелисвост и инциденти особено во Идомени, грчко село лоцирано во непосредна близина кон границата со Македонија. Грчката полиција утрово на економските мигранти им поделила летоци на неколку јазици со предупредување дека

Read More

Се случи очекуваното, Германија почна да депортира бегалци од Балканот. Денеска се депортирани околу 90 мигранти од Косово и од Албанија, откако им било одбиено барањето за азил во оваа земја, информира приштинскиот сајт Коха.нет. Британските медиуми објавија слика на деца кои на аеродромот во Минхен,

Read More