Tuesday, Feb 25, 2020
HomePosts Tagged "даноци"

Економските политики на Власта кои генерираат огромно задолжување ќе донесе зголемување на даноците и намалување на стандардот - оценуваат економистите за 24 Вести. Според нив новиот ребаланс на буџетот и новото задолжување може да удрат по џебот на граѓанинот. Вчера Фич го намали кредитниот рејтинг

Read More

Пратениците по пет дена на општа расправа дојдоа до изгласување на буџетот за 2016-та кој е досега најтежок и изнесува 3.18 милијарди евра. Според структурата се предвидува 2.87 милијарди евра да се соберат од данови и давачки, додека пак остатокот од 309 евра ќе се

Read More