Tuesday, Feb 25, 2020
HomePosts Tagged "членови"

Советот на јавните обвинители на Република Македонија денеска треба да избере четворица членови на Советот од редот на јавните обвинители од подрачјето на Вишото јавно обвинителство Скопје, Вишото јавно обвинителство Гостивар и Вишото јавно обвинителство Битола, како и од посебната листа на кандидати на јавни

Read More

Петмина членови на ДИК со писмо до Вељаноски. Во него известуваат дека на гласачкото ливче ќе има само една партија и дека тоа е надвор од Уставот и изборниот законик, како и дека ДИК нема основа да организира избори. Писмото е потпишано од Игор Милев,

Read More

Владејачката партија на мирува вечерва и го извади членството и симпатизерите на протест пред седиштето на СДСМ со пароли дека нема да дозволат Зоран Заев, Верушевски и останатите осомничени за криминални дела да поминат неказнети. Нивната реакција може да се толкува како контра протест, бидејќи одлуката

Read More

Виолета Дума и Игор Милев остануваат членови на Државната изборна комисија. СДСМ и коалициските партнери едногласно одлучија да не ги повлекуваат своите членови од централниот изборен орган, за да обезбедат контрола врз процесот на прочистување на Избирачкиот список. Учеството во ДИК има цел да ги спречи

Read More

Исламска држава убила 15 свои членови во близина на Рака во Сирија, соопшти Сирискиот центар за мониторинг на човековите права. Според Сирискиот центар, со седиште во Лондон, ова е најмасовната егзекуција од страна на ИД на нејзини припадници досега. На убиствата им претходеле апсења на 35

Read More

Комисијата за прашања на изборите и именувањата ја утврди листата на кандидатите за членови на Државната изборна комисија. Листата се состои од 52 кандидати, вклучувајќи ги речиси сите актуелни членови на ДИК, со исклучок на претседателот на оваа институција, Никола Рилковски. Изборот ќе биде направен следната

Read More