Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "Чешка" (Page 2)

Чешкиот премиер Бохуслав Соботка, заедно со министерот за внатрешни работи, Милан Хованец, директорот на полицијата Томаш Тухи и македонскиот амбасадор во Прага, Паскал Стојчески денеска ќе присуствуваат на свечената церемонија на испраќање на контингент на чешки полицајци во Македонија. Како што јави дописникот на МИА од

Read More

Контингент полицајци се очекува да пристигнат во Македонија како помош од Чешка за полесно совладување на бегалската криза, јавувува чешкиот министер за одбрана Мартин Стропницки. За одлуката подетално ќе се разговара идната недела во Прага каде ќе се сретнат и претставници на земјите на Вишеградската

Read More

Руските власти во Калининград уништија 20 тони домати кои биле обележани со македонски сертификат, но всушност биле увезени од Чешка која е ставена на листата на држава со ембарго за изоз на храна. Доматите биле уништени откако македонските власти откриле дека храната е нелегална.

Read More

Три лица загинаа, а две се повредени по експлозија на гас, што се случи во текот на ноќта во рудникот Дарков во источниот дел на Чешка, јави дописникот на МИА од Прага. Како што информираше Марек Сибрт, портпарол на компанијата за јаглен и кокс ,,ОКД”, која

Read More

Сушата која моментално ја зафати Чешка е најлоша во изминативе 12 години и не се очекува подобрување на состојбата бидејќи сувиот период и понатаму продолжува. „Сегашната суша е слична како во 2003 година, кога имавме суво и топло лето. Тогаш брзо се исуши земјата, се намалија

Read More
POST TAGS:

  Чешка стравува од вирусот МЕРС. Од Чешкото министерство за здравство информирале дека кај еден маж се забележани симптоми на смртоносниот вирус, истиот бил пренесен на инфективното оделение во болницата ,,На Буловце” во Прага. Пациентот пред извесно време се вратил од Јужна Кореја каде смртоносниот вирус

Read More