Friday, Feb 21, 2020
HomePosts Tagged "Чарлс гарет"

Одбранбената соработка меѓу Република Македонија и Обединетото Кралство се реализира на исклучително високо ниво и двете земји ќе вложат дополнителни напори за нејзино унапредување, оценија министерката за одбрана Радмила Шекеринска и амбасадорот на Обединетото Кралство во Македонија, Чарлс Герет на денешната средба во Министерството. Министерката Шекеринска,

Read More

Претседателот на Демиократката унија за интеграција Али Ахмети денеска во седиштето на партијата остварил средба со амбасадорот на Велика Британија Чарлс Гарет, на Холнадија Ваутер Пломп, на Шведска Матс Стафансон и со Марко Акватичи од Амбасадата на Германија, соопшти партијата. – На средбата гостите го поздравија

Read More

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска со амбасадорите на Германија, Велика Британија, Шведска и Холандија, Кристине Алтхаузер, Чарлс Гарет, Матс Стафансон и Ваутер Пломп разговарал за актуелната политичка состојба, позициите и ставовите на ВМРО-ДПМНЕ во однос на нејзино надминување. На средбата, на која присуствувале и членовите

Read More

Британскиот амбасадор во Македонија Чарлс Гарет смета дека случувањата со одолговлекувањето на конститутивната седница во македонското Собрание, го урива угледот на оваа институција во Македонија, но и надвор од неа. - Парламентот е јадрото на демократијата во Македонија. Сегашните случувања во македонскиот Парламент прават противуслуга за

Read More

Независно и ефикасно судство во заштита на правата и на слободите на граѓаните беше темата на конференцијата организирана од Мисијата на ОБСЕ и од Здружението на судии на Македонија, што се одржа денеска во Скопје, а по повод „Денот на судството“. Околу 100 судии и високи

Read More