Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "бруталност"

Активисти од Кина запреа камион со повеќе од 600 кучиња кои требало да бидат заклани на кинескиот фестивал за јадење на кучешко месо. Во градот Јулин се прославува контровезниот фестивал на кој секоја година се убиваат и јадат околу 10.000 кучиња и мачки и покрај протестите

Read More

„ЦИВИЛ – Центар за слобода, на втората годишнина од протестите на 5 мај и од бруталната пресметка на полицијата со ненасилните демонстранти, ја потсетува јавноста дека одговорните за тешката криза, криминалот и газењето на човековите права сè уште се на слобода и продолжуваат со дестабилизација

Read More