Thursday, Jan 23, 2020
HomePosts Tagged "богати"

Секое петто дете во богатите држави живее во сиромаштија, се вели во анализа на УНИЦЕФ. Недостигот од храна и образование е исто така широко распространет проблем, наведуваат експерти. Во подготовката на извештајот се анализирани 41 држава со високи и средни доходи, од Европа, Источна Азија, Океанија,

Read More

СДСМ со писмено соопштение реагира на соопштението на ЕЛЕМ. „Многу скоро ќе има ревизија и за тендерот од 5 милиони евра од РЕК Битола за фирма блиска до Мијалков од минатиот месец и за тендерите од 60 милиони евра во изминатите 10 години коишто ги добила

Read More

„Документите од Панама“ како што е наречено најновото протекување на адвокатската фирма Монсак Фонсека која креирала над 200 илјади оф-шор компании за криење на пари, откри само едно нешто што веќе сите го знаеме, а тоа е дека најбогатите луѓе на светот играат валкано. Станува

Read More