Monday, Jul 16, 2018
HomePosts Tagged "Бит Пазар"

Улицата „192“ на Бит пазар е внатрешната улица која ги практично го дели пазарот од Старата чаршија и продолжува до излезот кај полициската станица. Од страната на пазарот, на самата улица, поставени се десетици монтажни објекти (бараки) кои се користат како продавници, претежно за облека.

Read More

Уште на самиот влез, нередот и метежот, оставаат впечаток дека тука ниту на купувачите им е пријатно, ниту пак на продавачите им е задоволство да нудат производи. Главниот влез на Бит пазар, окупиран од импровизирани тезги на тротоарот, воопшто не наликува дека тука е лоциран

Read More

На веб-страницата на Скопски пазар сè уште стојат огласи за издавање или продажба на атрактивните локали, не само во Скопје, туку и низ другите градови. Последниот таков оглас е објавен на почетокот на месецов. Главната акција за распродажба или издавање на имотот на компанијата се

Read More

Две групи сиоќа предизвикале инцидент кај Бит-пазар, во кој, според полициски информации, повредени се три лица, а оштетени се и два автобуси, јавува „Мета“. Од МВР не ги соопштуваат причините за инцидентот, а дел од медиумите објавија дека тој бил предизвикан од навивачи кои се враќале

Read More

Скопски пазар го прикажа идејното решение за новиот модерен и урбан изглед на најстариот Бит пазар со тоа што ќе се добијат нови 1000 тезги и паркинг простор за 250 автомобили. Досегашната инфраструктура е премногу застарена и нема речиси никаков пристап за автомобили и паркирање,

Read More

Деталниот урбанистички план за изградба на современ и нов бит-пазар е изработен, а во тек е јавна анкета на која граѓаните ќе може да ги изнесат своите забелешки, жалби и сугестии за решенијата предвидени со него, информира вчера градоначалникот на Чаир, Изет Меџити. Јавната анкетата трае

Read More

Бит Пазар подолго време очекува реконструкција и обнова која ја ветуваа локалните власти низ изминатите години и сега конечно е усвоен нов Детален урбанистички план. Предвидено е Бит Пазар да добие нов објект во кој ќе бидат сместени тезгите и дуќаните со што ќе се

Read More