Tuesday, Jun 2, 2020
HomePosts Tagged "бикови"

Група локални жители и активисти за правата на животните се судрија вчера и взаемно се навредуваа за време на стариот шпански фестивал на кој првпат оваа година се забранува традиционалното убивање на бикови со копје. Полицијата на коњи инетервенираше пред стотици луѓе, кои тргнаа во трката

Read More

Вчера мадридските улици беа исполнети со илјадници луѓе кои излегоа да кажат дека Тортурата не е култура. Тие протестираа против суровото однесување кон животните и бараат укинување на коридата, традиционалните борби со бикови. Протестот намерно се совпадна со одбележувањето на Торо дела Вега, кој се одржува

Read More

Двајца Американци и еден Британец денеска се повредени на традиционалната трка на бикови во Памплона, Шпанија. Денеска започна првата трка и покрај протестите за правата на животните во текот на викендот кои повикуваа на ставање крај на традицијата. Сите тројца се вон животна опасност. Уште осум

Read More

Славната традиционална трка со бикови во Памплона годинава крена многу прашина и наиде на жесток отпор од страна на организациите за заштита на животните. Околу 100 претставници на организациите протестирале вчера во шпанскиот град Памплона против одржувањето на летниот фестивал Сан Фермин за време на

Read More