Thursday, Jun 4, 2020
HomePosts Tagged "Беким Незири"

Голема поддршка од страна на ДУИ за работата на Специјалното Јавно обвинителство, изјави потпретседателот на партијата Беким Незири од Струга. Го доби прашањето и за тоа кој е ставот на ДУИ за евентуалното процесуирање на случајот Маѓар Телеком. Специјалното обвинитeлство доби поддршка и одобрение од

Read More

Министерот за економија Незири потсети дека малите и средните претпријатија со соодветни проекти и идеи може да конкурираат за средства во висина од 2.3 милијарда евра преку КОСМЕ програмата на Европската унија за претпристапните фази на земјите кандидати како Македонија, но освен активности на бизнисмените

Read More

Министерот за економија, Бекин Незири, денеска објави дека состојбата во економијата ќе зависи од исходот на политичката криза и дека партиите кои се учесници во преговорите ќе мора да најдат решение. Оптимистички гледа дека решение ќе се постигне, во спротивно, земјата ќе се соочи со

Read More

Од следниот месец започнува унифицирањето на излозите од 60-тина дуќани во Старата скопска чаршија, најави Беким Незири, министерот за економија, по остварените средби со здруженијата на занаетчиите и пазарџиите. „Министерството  за економија има обезбедено околу 400 илјади евра и веќе од октомври активно ќе започне унифицирањето

Read More

На средбата меѓу министрите за економија на Република Македонија и Република Бугарија главните поенти се дека треба и понатаму да се развива соработката во полето на економијата, заедничките инфраструктурни проекти и потикнување на инвестициите. „Трговската размена помеѓу Република Македонија и Република Бугарија е на завидно ниво.

Read More