Monday, Sep 25, 2023
HomePosts Tagged "батерии"

„Самсунг“ во петокот објави дека ќе ја запре продажбата на својот најнов модел паметен телефон „Samsung Galaxy Note 7“ поради проблеми со батеријата. Оваа одлука компанијата ја донела по извештаите од САД и Јужна Кореја за случаи кога уредите „експлодирале“ во текот или по полнењето,

Read More

Откриен е нов метод со кој корисниците може да бидат следени на интернет, а тоа е преку карактеристиките на батеријата на телефоните или таблетите. Сите батерии користат HTML5 Battery Status API софтвер кој го открива капацитет на полнењето, потоа издржливоста, па дури и времетраењето до следното

Read More