Thursday, Aug 6, 2020
HomePosts Tagged "барања" (Page 2)

Демонстрантите од Шарената револуција не пропуштија шанса да изведат уште една „герилска“ акција, овој пат за време на Skopje Street Festival во градскиот парк. За време на собирот порачаа дека остануваат уште само 7 дена за исполнување на нивните барања по што ќе следат поостри

Read More

Шарената револуција ги произнесе своите финални барања во однос на надминување на политичката криза. Тие побараа Уставниот суд да се произнесе по иницијатива за оценување на уставноста на Специјалното јавно обвинителство и никако да не носи одлука за негово укинување. Посочија и дека нивните другари,

Read More

Синдикатот на УПОЗ и денеска протестираше пред Министерството за правда, а присуствуваа судски административци од повеќе региони на Македонија откривајќи дека се на работ на егзистенција и дека нивните барање се сосема оправда. Сепак, и понатаму немо е Министерството за правда кое нема решение за нивниот

Read More

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Македонија – Мобилност Македонија денес ќе ја одржи големата средба во природа на езерото Треска во Сарај каде треба да пристигнат околу 400 лица со попреченост во движењето. На сите ни е познато дека многу малку труд вложуваме

Read More

Судската администрација и денеска продолжува со штрајкот. Пред основниот суд скопје 2, службениците бараа поголеми плати, скопска единица и денска бојкотира. Судската администрација работи само на итните предмети во кои е определена времена мерка и во кои има странски елемент. Од УПОЗ најавуваат радикализација на штрајкот

Read More

Демократскиот сојуз предводен од Павле Трајанов повика Собранието повторно да се свика за да се одложат изборите закажани на 5 јуни, како и целосно да се повлече аболицијата од претседателот Иванов бидејќи според нив постои општ граѓански консензус за овие две прашања. - Укажуваме дека нема

Read More

Демонстрантите од граѓанските движења пред Собранието на Република Македонија ги истакнаа своите барања со кои сакаат задолжително да бидат вклучени во новите преговори и можност за прифаќање на компромис, но протестите ќе продолжат без никакви попречувања. Се бара и итна оставка на претседателот Ѓорге Иванов

Read More

Професионалните дипломати предводени од нивниот независен синдикат денес излегоа на предупредувачки протест пред Министерството за надворешни работи барајќи да им се врати достоинството на професијата и да се почитуваат стандардите за кариера. „Најитно ставање во мирување на сите измени на постојниот ЗНР од 2008 година наваму

Read More

Средношколците се собраа на главна фонтана и го почнаа најавуваниот протест. Велат дека оваа состојба ќе трае се додека не се исполнат нивните барања поврзани со законот за образование и за полагањето државна матура. Тие бараат активно учество во процесот на изготвување закон, а велат

Read More

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска ќе објави повик за поднесување електронско барање за финансиска поддршка за инвестиции за модернизација на земјоделски стопанства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2015 година. Поради тоа, Агенцијата апелираше сите заинтересирани навремено да ги

Read More