Tuesday, Feb 25, 2020
HomePosts Tagged "Балтик"

Нуклеарниот мразокршач „Арктик“, главен брод на Проектот 22220, беше спуштен во вода во петербуршкиот Балтички завод, со што заврши најважната фаза од изградбата. Проектот ќе заврши во декември 2017 година, иако неговото пуштање во употреба беше предвидено за порано. „Арктик“ е најголемиот нуклеарен мразокршач во светот.

Read More

Советот на НАТО и Русија ќе се одржи точно по пауза од две години кога Русија изврши припојување на Крим како и поддршка на повеќе источни региони во Украина кои бараат автономија. Обновувањето на разговорите меѓу на НАТО и Русија, според генералниот секретар Јанс Столтенберг, треба

Read More

Руски млазни борбени авиони изведоа ризичен и провокаторски маневар на само десетина метри од американскиот морнарички разурнувач „УСС Доналд Кук“ во Балтикот, а потоа и го прелетале. Според американски воени морнарички извори, руските ловци изведувале симулација на напад, но оваа провокација не ексалирала во понатамошен контакт

Read More