Saturday, Oct 24, 2020
HomePosts Tagged "автори"

,,(По)трагите на водата-Акварелот” е насловот на изложбата која ќе биде поставена во Уметничката гелерија ,,Магаза” во Битола на 23 јули во 20 часот. Изложбата содржи дела од колекцијата на Националната галерија на Македонија Меѓу авторите на акварелите застапени во колекцијата на Галеријата се претставници од најстарата

Read More

Избрани песни адаптирани на српски јазик од познатите македонски автори Санде Стојчевски, Ристо Лазаров, Бранко Цветкоски, Лидија Димковска и Јовица Тасевски-Етернијан.се најдоа на воведното место во најновиот број на српското списание ,,Монс Ауреус” во рубриката насловена ,,По трагите на Орфеј” Изборот песни е направен од страна

Read More