Monday, Jun 1, 2020
HomePosts Tagged "Асанж"

Џулиан Асанж, човекот кој е основач на Викиликс се пофали дека неговата организација добила нови информации поврзани околу изборите во САД. Како што тој наведе, се работи за повеќе материјали поврзани со фондацијата на семејството Клинтон. Активностите на оваа добротворна организација, основана од поранешниот американски

Read More

Основачот на Викиликс Џулијан Асанж денеска предупреди дека во својата „кампања за откривање на тајни“ ќе објави нови документи кои се однесуваат на демократскиот кандидат за претседател на САД, Хилари Клинтон, а кои би можеле да бидат „од клучно влијание“ на резултатите од изборите. Асанж, кој

Read More

Џулијан Асанж за кратко време беше славен како херој во француските медиуми во неговиот поход за откривање на прљавите игри на американските тајни служби кои ги прислушкувале француските претседатели Ширак, Саркози и Оланд. Сепак, неговите откритија и документите објавени на Викиликс не му помогнаа да

Read More

Џулијан Асанж кој овозможи да бидат откриени доказите за прислкување на САД врз тројцата последни француски претседатели го повика европските држави на акција за поведување истрага против шпионските служби. САД, од друга страна пак се обидува да ги смири сојузниците во Европа и дава гаранциите

Read More

Агенцијата за национална безбедност на САД шпионирала тројца француски претседатели се открива во најновите документи објавени на Викиликс. NSA ги следела комуникациите на Жак Ширак, Никола Саркози и Франсоа Оланд сегашниот претседател на Франција во периодот од 2006 до 2012 година. Тоа беше доволна причина

Read More