Monday, Feb 24, 2020
HomePosts Tagged "артефакти"

Можеби сте чуле за големиот кинески зид, пирамидите во Египед или пак Мачи Пикчу. Можеби сте го посетиле Рим или Атина и сте виделе многи битни историски монументи. Но тоа е само капка од морето кога станува збор за културни и историски наоѓалишта! Дозволете ни

Read More

Тајланд денеска почна да и ги враќа на Камбоџа вредните артефакти кои тајландската полиција ги запленила од криумчари во 1999 година. Скапоцените уметнички дела биле криумчарени за време на граѓанската војна во Камбоџа во која на „полињата на смртта" загинаа над 1,5 милион лица. Тогаш

Read More