Monday, Aug 3, 2020
HomePosts Tagged "Април"

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во април 2016 година изнесува 22.356 денари и бележи раст од 2,8 отсто во однос на април 2015 година, објави денеска Државниот завод за статистика. Зголемувањето е резултат, пред сé, на зголемувањето на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во

Read More

Министерството за животна средина во соработка со владите на Финска и Австрија започна проект, со чија реализација ќе се дознаат факторите кои придонесуваат за аерозагадувањето и колкаво е нивното учество во загадувањето на амбиенталниот воздух. Проектот е започнат уште во мај минатата година кога на

Read More

Годината што полека, но сигурно изминува ќе биде запомнета по бурата на македоснката политичка сцена. Сè започна гласно и експлозивно со објавата на т.н „Бомба“ на лидерот на опозициската СДСМ. Се чини дека по првото „детонирање“, од 9-ти Февруари па до денеска сме под постојана

Read More

Со доближувањето на роковите за заминувањето на актуелниот премиер Никола Груевски од фотелјата и формирањето на предизборната влада, се повеќе е јасно дека оставката на македонскиот премиер не е прашање на политичка добра волја, туку на законска обврска која произлегува од скорешните измени на Законот

Read More

По нападите упатени од Кабинетот на Диме Спасов, инаку дополнителен заменик министер, кон министерката Фросина Ременски, а по вонредениот испекциски надзор на сите центри за социјална работа низ републикава, инспекторите утврдиле голем број на пропусти во работењето на овие подрачни установи. На граѓаните не им

Read More