Wednesday, Sep 16, 2020
HomePosts Tagged "анализи"

Министерот за здравство, Арбен Таравари, вели дека анализите за причините за смртта на двајцата гостиварци, кои починаа на Клиниката за инфективни болести, засега се прават во Тирана, Приштина и во Скопје. – Ако резултатите од овие анализи се исти, нема да бараме дополнителни. Но, ако не

Read More

21 годишна студентка од Велес, во декември минатата починала поради долгите процедури во здравствениот систем, ненавремена реакција на лекарите и долгото чекање на резултатите од биопсија, обвинува нејзиното семејство. Најблиските на починатата девојка, за која инсистираа да не се објави името, кое е познато

Read More

Црвената течност што се излеа во петокот во Дунав во близина на Железничкиот мост е од органско потекло, јави Блиц. Истражувањата на Институтот за јавно здравје на Војводина покажа дека најверојатно станува збор за крв, а конечните резултати ќе бидат објавени утре. Стручњаците во примероците нашле

Read More