Thursday, Jun 4, 2020
HomePosts Tagged "Амбасада на САД"

Силна експлозија одекнала во Кабул кај американската амбасада. Според локалните власти, четири лица загинале, а најмалку деветмина се повредени. Експлозијата се случила на централниот плоштад Масуд, каде што се наоѓаат бројни амбасади и на други западни земји. Авганистанската полиција соопштила дека мета на нападот најверојатно била

Read More

Најостро го осудуваме насилството во парламентот. Тое не е конзистентно со демократијата и не е прифатлив начин за да решат разликите. Критично е партиите да најдат прифатлив начин да ги решат разликите. Круцијално е сите партии да ги почитуваат демократските процеси и законот, и да се

Read More

Амбасадата на САД излезе со став во кој повика да се одложат изборите на 5 јуни бидејќи три од четири најголеми партии нема да учествуваат и ќе бојкотираат се додека не се спроведат потребните политички реформи, пренесува Мета. Со учеството само на ВМРО изборите немаат голема

Read More

Објавувањето на проценката на ЕУ и САД за тоа дали се создадени услови за одржување на предвремени парламентарни избори за 24 април се одложува за утре наместо за денес како што веќе претходно беше најавено. Одложувањето е на барање на лидерите на политичките партии, изјавија

Read More