Wednesday, May 27, 2020
HomePosts Tagged "Александар Атанасов"

Разрешување на Александар Атанасов, генералниот директор на ЈП „Водовод и канализација“ најдоцна до 12 мај – вакво ултимативно барање му испратија СУТКОЗ и избрканите работници на скопскиот градоначалник Коце Трајановски. Доколку Трајановски сè уште нема „слух“ да го смени директорот од оваа функција, Синдикатот најави

Read More

„Сакаме да Ве известиме дека сега и Државниот инспекторат за труд ги потврди доказите кои претходно ги изнесовме дека Александар Атанасов директорува со Јавното претпријатие Водовод и канализација Скопје, без признаена диплома. Државниот инспекторат за труд потврди дека за време на донесувањето одлука за избор на

Read More

Во однос на наодите за валидноста на дипломата на директорот на ЈП „Водовод и канализација“, Александар Атанасов, градот Скопје веднаш по изнесените наоди во јавноста на одредени организации, почна постапка на проверка на истите во соодветните државни институции, соопшти град Скопје. „Градот се обрати до надлежните

Read More

Социјалдемократскиот сојуз на Македонија денеска побара од градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски веднаш да преземе мерки против директорот на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“, Александар Атанасов поради невалидната диплома за завршено високо образование. Како што истакна пратеникот на СДСМ, Дамјан Манчевски на денешната прес-конференција, Трајановски досега

Read More

Директорот на ЈП Водовод, Александар Атанасов заработи кривична пријава од СУТКОЗ за директорување со јавното претпријатие без признаена диплома. Претседателот на СУТКОЗ, Дарко Димовски пред празниците обелодени документи од министерството за образование и наука според кои дипломата на Атанасов не може да биде признаена во

Read More

Градските власти информира дека ќе ги провери во соодветни државни институции изнесените тврдења во врска со веродостојноста и образованието на директорот на ЈП Водовод и канализација Александар Атанасов. Во соопштението наведуваат дека кога ќе имаат одредени сознанија и одговори ќе ја информираат јавноста. Вчера на прес-конференција Синдикатот

Read More

Претседателот на Синдикат на работниците од угостителството, туризмот, комунално – станбеното стопанство, занаетчиството и заштитните друштва (СУТКОЗ) Дарко Димовски денеска го потврди скандалот со директорот на Водовод, Александар Атанасов, кој е поставен на функцијата без да има соодветно високо образование. Атанасов доставил диплома за завршен економски

Read More

Александар Атанасов, директорот на ЈП Водовод и канализација, нема добиено потврда од Министерството за образование и наука за валидна диплома за завршено високо образование во странство, пишува „Фактор“. Според документите кои ги доби редакцијата на Фактор, Атанасов поднел пријава за признавање на професионалните квалификации за завршен

Read More