Wednesday, Aug 4, 2021
HomePosts Tagged "акварел"

Погледнете како чекор по чекор Nilkole Lowe го создава ова ремек дело кое го нарекува Pretty peonies. Nilkole Lowe e родена во Нов Зеланд, но моментално живее во Лондон, таа е тату уметник и е дел од телевизиско реалити шоу London Ink. Lowe почнала со тетовирање во 1991 година во

Read More

,,(По)трагите на водата-Акварелот” е насловот на изложбата која ќе биде поставена во Уметничката гелерија ,,Магаза” во Битола на 23 јули во 20 часот. Изложбата содржи дела од колекцијата на Националната галерија на Македонија Меѓу авторите на акварелите застапени во колекцијата на Галеријата се претставници од најстарата

Read More