Saturday, Sep 26, 2020
HomePosts Tagged "активности"

По завршувањето на првата фестивалска вечер во Дојран посетителите се многу задоволни од приредената забава со квалитетни настапи на Дубиоза Колектив и Роџер Санчез проследени и со огномен за официјален старт на Д Фестивал.  Голема забава преку ден во многу опуштена атмосфера има и во кампот

Read More

Американскиот Сенат усвои вчера нацрт-закон за финансирање на активностите на Пентагон за следната фискална година, која почнува од 1 октомври. Законот предвидува финансирање од 602 милијарди долари и тој беше одобрен од 85 сенатори, а „против“ гласаа 13 сенатори. Претседателот Барак Обама сепак има серија забелешки, пред

Read More

Проектот „Спортот и семејните вредности“ на Агенцијата за млади и спорт се сели во Штип во спортската сала „Јордан Мијалков“ каде ќе се одржат натпревари и друштвени игри во повеќе дисциплини меѓу децата и нивните родители. Замислата на проектот е во новите спортски објекти низ

Read More

Денеска традиционално Црвениот крст на град Скопје и општинските организации на Црвениот крст на територија на град Скопје, во соработка од СВР Скопје, ќе го одбележат Светскиот ден на првата помош. На неколку локации низ Скопје ќе се организираат показни вежби за правилно укажување прва помош, тие

Read More