Sunday, Jun 28, 2020
HomePosts Tagged "активисти"

Група од пеесетина српски активисти одржаат мировна трка со тоа што симболично „бегаа“ од тенкови кои ги следеа низ улиците на Белград за да укажат на хорорите на војната. Со маршот треба да се подигне свеста и јавноста да се солидаризира со бегалците кои доаѓаат

Read More

Приведен е насилникот кој до смрт измачуваше коњ во дворот на OУ „Димитaр Пoп Геoргиев Берoвски” вo Ѓoрче Петрoв. Против него е поднесена прекршочна пријава прекршочна пријава за нарушување на јавен ред и мир. Доколку против него биде поднесена и кривична пријава за малтретирање и

Read More

Новинари, колумнисти, активисти и студенти денеска на получасовен мирен собир пред Владата изразија револт од вчерашниот физички напад на вицепремиерот Владимир Пешевски кон уредникот на порталот Мактел, Саше Ивановски поради поставено прашање на јавен простор. Членовите на Новинарскиот пленум, велат дека за физичкиот напад поради поставено

Read More

Засилени полициски сили се присутни утрово во центарот на Белград. Се обезбедуваат зградата на Владата, Претседателстсвото и Народното Собрание иако сите собири кои за денес беа најавени во Белград се забранети со одлука на Министерството за внатрешни работи. Пред Собранието пристигна и лидерот на Српската

Read More