Thursday, Jun 24, 2021
HomePosts Tagged "13 ноември"

Синоќа, во Македонската опера и балет, се одржа свеченоста по повод одбележување на 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје, на која градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, на годинешните добитници им ги врачи наградите „13 Ноември“ за 2017 година. – Денеска одбележуваме 73 години

Read More

Скопје денеска ја слави слободата. Со повеќе културни, хуманитарни и спортски манифестации денеска се одбележува 13 Ноември. По тој повод, градоначалникот Коце Трајановски денеска се сретна со претставници на Градскиот одбор на Сојузот на борци од Народноослободителната антифашистичка војна на Македонија. Потоа делегација на Град Скопје

Read More