Friday, May 29, 2020
HomePosts Tagged "11-ти септември"

За време на одбележувањето на 15-годишнината од нападите на 11-ти септември, кандидатот за претседател на Демократската партија, Хилари Клинтон, ненадејно си заминала пред да заврши церемонијата, затоа што и станало премногу топло, а на трибините немало сенка, според портпаролот на нејзината кампања за претседател на

Read More

Лидерот на Ал Каеда, Ајман ал Завахири им се закани на САД дека нападите од 11 септември 2001 година ќе се повторат уште илјади пати. Во видео, објавено на џихадистички сајт, а непосредно пред 15-годишнината од крвавите напади во Њујорк, Вашингтон и Пенсилванија, Завахири вели:

Read More

Америка ги прекршила правата на многу Арапи и муслимани кои се приведени во рамката на борбата против тероризмот по терористичките напади на 11-ти септември 2001 година. Ова е одлуката на судот во оваа држава по тужбата која пред 13 години ја поднесе невладината (CCR) организација

Read More