Friday, May 29, 2020
HomePosts Tagged "„11 Октомври“"

Вистинска драма во основното училиште 11 Октомври. Родители упаднаа во канцеларијата на досегашната директорка, Даниела Костадинова, откако таа одби да ја напушти функцијата и покрај именувањето нов прв човек на ова училиште од страна на советот на родители. Даниела Костадинова се повика на одлука на според

Read More

На четири лица денеска во Собранието на Република Македонија ќе им биде врачена државната награда „11 Октомври“ од областа на културата и уметноста. Ова е највисокото признание за животно дело во областа на науката,  уметноста, стопанството и другите дејности од јавен интерес на Република Македонија Добитници се: 1. Академик

Read More

Македонскиот народ денеска го прославува 11 Октомври - Денот на народното востание на Македонија, кое било кренато за да се започне долготрајна и напорна борба за ослободување од фашизмот. Со својата вооружена борба, Македонија не станала квислиншка територија, туку, напротив, жешко подрачје за окупаторот и дала

Read More

Спикерот на Собранието Трајко Велјановски имаше одличен говор на свечената академија по повод државниот празник 11 октомври каде повика на национално помирување и политички единство на партиите кога се во прашање интересите на Република Македонија. Симболично спомена дека кога ќе слегне прашината и ќе одекнат „бомбите“

Read More

Денес во Македонскиот народен театар со почеток во 13 часот ќе се одржи Свечена академија по повод 11 oктомври – Ден на народното востание. Академијата е под покровителство на претседателот на Собранието на Република Македонија, Трајко Вељаноски а поканети се државниот врв на Република Македонија, министри, пратеници на Собранието на

Read More

Директорката на општинското основно училиште „11-ти Октомври“ денеска е разрешена поради одговорност за нахигиена, односно загрозување на здравјето на учениците. Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, денеска донесе решение со кое ја разрешува Даниела Костадинова од должноста. Советот на општината констатираше сериозно нарушување на санитарно –

Read More