Monday, Apr 23, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРФилмСветот Јура со рекордна заработувачка

Светот Јура со рекордна заработувачка

jura

„Светот Јура“ е на пат да ги собори сите рекорди според заработката на кино касите. По само тринаесет дена откако беше пуштен во дистрибуција ја достигна границата од милијарди заработени американски долари, соопшти студиото „Universal Pictures“.
jura1
Досегашен рекордер во овој показател беше филмот, исто така, на „Universal Pictures“, „Бези и бесни 7“, кој во април 2015 година до милијарда долари дојде за првите 17 дена од прикажувањето. „Светот Јура“ е снимен петнаесет години по последниот дел од трилогијата започната во 1993 година со „Паркот Јура“ на славниот Стивен Спилберг. Станува збор за еден од најуспешните филмски серијали на сите времиња.

Дејствието во „Светот Јура“ е сместено 22 години по настаните кои се случија во „Паркот Јура“, а со 106,6 милиони долари заработени изминатиот викенд се пласираше на второто место според заработката во втората седмица од прокажувањето на американскиот пазар, со вкупно заработени 400 милиони долари за само десет дена.