Wednesday, Nov 29, 2023
HomeДЕНЕШНАЦрна хроникаСвештеник скокнал од опожарена македонска црква во Мелбурн

Свештеник скокнал од опожарена македонска црква во Мелбурн

Пожар избувнал во црквата „Свети Никола“ во Мелбурн во 12.30 часот по австралиско време. Во моментот на пожарот во црквата бил свештеникот Никодим Солунчев кој, за да се спаси од огнената стихија, скокнал од 3,5 метри во рацете на неколку полицајци кои му помогнале да остане неповреден.

Како причина за материјалната штета од 100 илјади долари се наведува неисправната електрична инсталацја во објектот.